Genelleme

30 Kasım 2007

Isparta’da Olan Uçak Kazası Son Dakika

Yazar: admin | Kategori: KategorilenmemiÅŸ

AtlasJet Havayolları’na ait Worldfocus ÅŸirketinden kiralanan MD 83 tipi yolcu uçağı, İstanbul-Isparta seferini yaparken, Isparta, Keçiborlu ilçesi, Çukurören Köyü yakınlarındaki daÄŸlık alana düştü. Arama-kurtarma ekipleri, uçağın enkazına ulaÅŸmak için bölgeye sevk edildi. Aralarında Sivil Savunma ekiplerinin de bulunduÄŸu personelin, uçağın düştüğü bölge olan 1830 rakımlı Türbetepe’ye yaya olarak tırmandığı kaydedildi. Bu sırada havadan keÅŸif yapan arama helikopteri enkazın bulunduÄŸu alana indi. Helikopterdeki personelin verdiÄŸi bilgiye göre kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.
Olayla ilgili bir açıklama yapan AtlasJet Havayolları CEO’su Tuncay DoÄŸaner, “Yolcu ve mürettebatımızın ailelerine sabırlar diliyorum. Worldfocus ÅŸirketinden kiralanan MD 83 tipi uçak, AtlasJet adına KK 4203 sefer sayısı ile Atatürk Havalimanı’ndan kalkmıştır. Uçakta toplam 7 mürettebat ve 49 yolcumuz bulunmaktaydı. Uçağın teknik olarak kalkış ve iniÅŸ alanında bir sorunu yoktu. Hava ÅŸartları da uçuÅŸa oldukça müsaitti. In-bound oldukları sırada uçakla temas kayboldu. Daha sonra bize haber geldi. Prosedür dahilinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile temasa geçilmiÅŸ ve kriz masası oluÅŸturulmuÅŸtur. Yaklaşık 45 dakika öncesine kadar söylentiler dışında bir geliÅŸme olmadı. Bir arama-kurtarma helikopteri, yaklaşık 5 bin feetlik bir tepede uçağın enkazını bulup, tarafımıza bildirmiÅŸtir. Enkazın çok yüksek irtifada bulunması probleme neden olmaktadır. İlk gelen bilgiler hayat izine rastlanmadığı yönündedir. Temennimiz inÅŸallah içlerinden kurtulanlar vardır. Åžuan bilgiler bu kadar.

Bütün Türkiye devleti bu iÅŸin üzerindedir. Önlemlerimizi aldık, ancak bunlar yalnızca önlemdir, ölenleri geri getirmeyecektir. Yolcu yakınları ile 10.00 itibariyle bölgeye gideceÄŸiz. İncelemelerin ardından usulüne uygun olarak iÅŸlemleri gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Dönüş günümüz ve saatimiz oradaki geliÅŸmelerden sonra belli olacaktır. Görüş ÅŸartları oldukça iyiydi, herhangi bir hava hadisesi yok. Bundan daha iyi bir uçuÅŸ ÅŸartı olamaz. Uçakta bulunan yolcuların bütün sorumluluÄŸu bize aittir. Kaza aydınlanacaktır, bunu yapacak olan kaza kırım heyetidir. Uçağın rötar yapması ile ilgili olarak ortaya çıkan söylentiler var. Atatürk Havalimanı’ndan yapılan her 100 uçuÅŸtan 40′ı rötarlı yapılır, bunu hepimiz biliyoruz. Uçağımızın PriÅŸtina’dan geç gelmesi nedeniyle böyle bir durum oluÅŸtu.

Isparta’ya varıldığında alçalma usulüne kadar hiçbir aksaklık yok. Ne hava ÅŸartlarında ne de uçağın teknik özelliklerinde. Bana ulaÅŸan bilgilere göre uçak ile kule arasındaki görüşmede pilot arkadaşım “Meydan görüldü alçalmamıza devam ediyoruz” ÅŸeklinde bir bilgi iletti. Kuledeki görevliler de bunu teyid ederek, iniÅŸe müsaade etti. In-bound’tan sonra ise uçakla herhangi bir temas yok. Uçağın düşüş nedenine iliÅŸkin binlerce neden olabilir. Ancak kaza bu bin çeÅŸit senaryodan biri nedeniyle olmuÅŸtur.

Isparta gayet kolay bir havalimanı, yağmur yok rüzgar yok, olumsuz ortam yok. Bu kazayı etkileyecek yaklaşmada bir sorun yok. Uçağın kara kutularının bulunması ve incelemesi gerekiyor. Ancak bundan sonra olay aydınlanacaktır. Uçak her türlü bakımdan geçmiştir. Hiçbir kaptan veya teknisyen arkadaşım arızalı uçağı kaldırmaz. Bunun gerçek cevabı kara kutu bulunduktan sonra ortaya çıkacaktır.

Enkaza helikopterle havadan temas edildi. Enkaz daÄŸlık ve yüksek bir tepede bulunuyor. Helikopter enkazın yanına ulaÅŸtı. Ne yazık ki kazadan kurtulan yok” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
30.11.2007

Kaynak : İHA

"Isparta’da Olan Uçak Kazası Son Dakika" için Yorum Yok

1 | murat

30 Kasım 2007 saat 20:41

Avatar

allah rahmet eylesin ölenlerden

2 | erdinç atak

1 Aralık 2007 saat 00:13

Avatar

sabah kalktıgımda haberi dinledim çok çok üzüldüm içim agladı ölenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum allah rahmet eglesin birini kaybetmenin ne demek oldugunu çok iyi bilirim

3 | selçuk

1 Aralık 2007 saat 15:08

Avatar

gerçekten çok üzüldük tüm türkiye olarak.allahtan sabır diliyorum yakınlarına.

4 | leyla

2 Aralık 2007 saat 21:25

Avatar

allah rahmet eylesin inanilmaz derecede etkilendim ve uzuldum ozellikle iclerne olen kucucuk bebek allah yakinlarina sabir versin……….

5 | ilker

8 Aralık 2007 saat 12:08

Avatar

ya ben de cok üzüldüm hele o bebek ve annesini görünce cok ağladım ve hala düşündükçe gözlerim doluyo bi anda okadar can gitti tüm türkiyenin başı sağ olsun yakınlarına allah sabır versin hepsinin ruhu sad makamı cennet olması dileğiyle allah rahmet eylesin

Yorum Formu

Kategoriler

Son Yorumlar


  • bankerbilo: hadi len tembel tenekeler sizi, sizi mng holding alsın, deniz doldurmada kullansın anca orda iÅŸe yararsınız.
  • Burak: hüseyin çeliÄŸin web sitesini herkez mesaj yaÄŸmuruna tutsun.sonra zaten kendisi açıklama yapar ama doÄŸruları yazın ÅŸunun gibi af çıkmassa Ã
  • özgem: ismail yk herkes bi yana bende sana bayılıyorm ya cok tatlsın ya bi msn versen seni yakından gorsem bÅŸka biÅŸe istemiyorum.. seniii coook seviyor

Hakkında

Burayı sidebar-2.php dosyasında değiştirebilirsiniz.

Burada site ve yazarı hakkında kısa ve öz bilgi bulunabilir.

Amung

hit counter